Stefan Löfven sa igår att valresultatet visade på att svenska folket ville se förändring. Den förändring svenska folket ville se handlar inte om att de vill se Socialdemokraterna i regeringsställning. Vänsterpartierna står stilla och ökar inget mot 2010 års val. Alla partier och block är idag förlorare, förutom Sverigedemokraterna. Detta måste vi alla partier ta med oss och diskutera internt inom våra partier.

Men svenska folket, vad har ni gjort? Jo, ni har skapat ett politiskt kaos.
Alliansen är det enda regeringsalternativ som kan ta Sverige framåt. Vi har med trygghet styrt Sverige genom vår tids värsta finanskris, och detta med väldigt gott resultat. Jag måste säga att Fredrik Reinfeldt är en av vår tids bästa statsministrar och vi har haft Europas bästa finansminister.

Valresultatet är som det är och det har vi fått genom en demokratisk process där alla har en röst. Valresultatet får jag tycka vad jag vill om men det måste vi helt klart acceptera och förhålla oss till. Till alla er som tänkt att rösta på ett borgligt parti men valt Sverigedemokraterna istället vill jag bara berätta att ni just nu satt Miljöpartiet i regeringsställning, grattis! Valresultatet måste vi som sagt förhålla oss till och vi inom de olika partierna i Sveriges riksdag måste fundera över varför Sverigedemokraterna har ökat och vinner mark.

Sverige har nu börjat vandra in i en tid av politiskt kaos. Stefan Löfven ser inte ut att kunna komma överens med Vänsterpartiet om ett regeringsalternativ. Det innebär att Alliansen är det största regeringsalternativet, om än i yttersta minoritet. Alternativet omval ligger inte långt borta.

De närmsta veckorna och månaderna kommer att sätta Socialdemokraterna på prov och Sverige. Svenska folket – orons tid är nu kommen.

Annonser